Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

καρδιά για την ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο ΆγιοςΒαλεντίνος και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων σε όλον τον δυτικό κόσμο.
Ο άγιος Βαλεντίνος είναι ο προστάτης των ζευγαριών, είναι ο άγιος του Έρωτα και  είναι υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Ο Αγιος Βαλεντίνος ήταν ένας χριστιανός ιερέας που έζησε το 270μΧ, επί Κλαύδιου και η 14η Φεβρουαρίου, είναι η μέρα που πέθανε στη Via Flaminia βόρεια της Ρώμης.
Ο Αγιος Βαλεντίνος θέλοντας να διαδώσει τη χριστιανική πίστη τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες ανάπτυξης του χριστιανισμού, και φυσικά οικογένειες.
Ο Βαλεντίνος αν και προειδοποιήθηκε για τις αντιπαγανιστικές του διαθέσεις, δεν υποχώρησε και συνέχισε να παντρεύει τους πιστούς, μέχρι που βασανίστηκε και θανατώθηκε.
Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε πολλούς αιώνες αργότερα τον Βαλεντίνο ως άγιο και όρισε ημέρα λατρείας του την 14η Φεβρουαρίου.
καρδιά από τριαντάφυλλα
Η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν  αναγνώρισε τον Άγιο Βαλεντίνο καθώς τον θεωρούσε  ανύπαρκτο άγιο και μυθοπλασία δυτικής προέλευσης.  Παρόλα αυτά, το 1977 μετά από πρωτοβουλία των ανθοπωλών η 14η Φεβρουαρίου  καθιερώνεται και στη χώρα μας ως η ημέρα των ερωτευμένων. Τότε, εκπρόσωποι της Εκκλησίας πρότειναν οι Έλληνες ερωτευμένοι να τιμούν και να γιορτάζουν αγίους που υπάρχουν στο ορθόδοξο εορτολόγιο όπως τον  Άγιο Υάκινθο στις 3 Ιουλίου και τους  Άγιους Ακύλα  και Πρισκίλλα  στις 13 Φεβρουαρίου, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να καθιερωθούν στην συνείδηση του κόσμου.

σοκολατάκια και τριαντάφυλλαΤην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε ζευγάρι και κάθε ερωτευμένος γιορτάζουν . Είναι η μέρα που
ο άντρας θα προσφέρει λουλούδια ή  σοκολατάκια ή  κάποιο δώρο στην αγαπημένη του, θα βγουν μόνοι τους μια ρομαντική βόλτα και θα περάσουν όμορφα.

Βασικό σύμβολο έκφρασης της αγάπης και του ρομαντισμού της ημέρας είναι τα λουλούδια.  Πρωταγωνιστής της ημέρας είναι τα τριαντάφυλλα και κυρίως τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ένα μπουκέτο
κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα κλασικό
διαχρονικό δώρο που συγκινεί κάθε παραλήπτη. Εξίσου δημοφιλή είναι και τα μπουκέτα με συνδυασμούς χρωμάτων τριαντάφυλλων όπως ροζ, λευκά ή δίχρωμα.
Οι κόκκινες τουλίπες είναι μια εναλλακτική  λύση για αυτούς που θέλουν να  δηλώσουν τον έρωτα σας ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα.
τουλίπες anthemionflowers.grΟι κρίνοι με το καταπληκτικό του άρωμα είναι  επίσης είναι μία εξαιρετική επιλογή ενώ η ορχιδέα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και λίγο πιο εξεζητημένη επιλογή για αυτούς που τους αρέσει να διαφέρουν.
Οι μαργαρίτες ή οι βιολέτες συμβολίζοντας την πιστή και την αγάπη είναι επίσης μια ρομαντική πρόταση που θα καταπλήξει τον παραλήπτη.

Κάθε δώρο, όσο απλό ή μεγάλο και αν είναι,  είναι σημαντικό καθώς αποτελεί έκφραση αγάπηςκαι ρομαντισμού και δηλώνει τη μοναδική σχέση των ερωτευμένων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου