Προτάσεις διακόσμησης με λουλούδια

 
Ανανεώστε τον χώρο σας με λουλούδια 

Τα  λουλούδια είναι ο πιο  απλός, όμορφος και οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε διάθεση στο σπίτι, στο γραφείο ή σε κάθε χώρο.  Ανανεώνουν την ατμόσφαιρά και προσφέρουν ένα κομψό, ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον. Η γκάμα επιλογών σε χρώματα και σχήματα, μεγάλη για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας προσωπικότητα και το στυλ του χώρου που θα ενταχθούν.
  
Υπάρχουν πολλοί τρόποι διακόσμησης με λουλούδια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να δημιουργήσει αυτό που σας εκφράζει καλύτερα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τους κλασικούς παραδοσιακούς τρόπους διακόσμησης ή να τολμήσετε να ξεφύγετε από το παραδοσιακό βάζο.
  
Ας ξεκινήσουμε, κάνοντας πράξη τους πιο παραδοσιακούς τρόπους διακόσμησης.
Εμφανίζουμε ξεχασμένα βάζα από τα ντουλάπια, τα γεμίζουμε λουλούδια και τα τοποθετούμε στο τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας, στο τραπεζάκι  του σαλονιού, σε βοηθητικά τραπεζάκια, στον μπουφέ , στην συρταριέρα της κρεβατοκάμαρας, στο πάσο, στο περβάζι ενός παράθυρου ή όπου αλλού ταιριάζει στο χώρο μας. 
  
Διαλέγουμε τύπο και χρώμα λουλουδιού και είμαστε έτοιμοι. Αγαπημένες επιλογές είναι τα τριαντάφυλλα και οι τουλίπες αλλά και γιατί όχι ή ορτανσία, ο υάκινθος ή ίριδα. Αν είστε λάτρεις του λευκού και οι κάλλες θα σας ενθουσιάσουν ενώ αν λατρεύετε το χρώματα ένα πολύχρωμο μπουκέτο με τουλίπες θα δώσει χρώμα στη ζωή σας.
ανθέμιο τουλίπες
 
Μην περιοριστείτε σε ένα μόνο μεγάλο βάζο ή δοχείο αλλά συνδυάσετε μία συλλογή αντικειμένων, σε διαφορετικά ύψη και μεγέθη -και γιατί όχι χρώματα- μοιράζοντας το μπουκέτο σας σε αυτά. Αυτή η επιλογή αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες τάσεις της σύγχρονης διακόσμηση με λουλούδια.  Πειραματιστείτε με βάζα, μπουκάλια, δοχεία, ποτήρια, μπολ. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μόνο λουλούδι ή και περισσότερα είδη και χρώματα. Εσείς είστε ο εμπνευστής!!!   
 
O πιο κλασικός τρόπος διακόσμησης με λουλούδια είναι λουλούδια στο βάζο πάνω στο τραπέζι. Μπορούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη σύνθεσή μας με πολλούς τρόπους. Προσθέτοντας λεμόνια στο τραπέζι ή το βάζο
Γιατί όχι, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά δοχεία, γυάλες, βαμμένα μπουκάλια, παλιές κατσαρόλες ή και ποτιστήρια.
 Μία γοητευτική διακοσμητική λεπτομέρεια είναι λουλούδια στα ράφια μίας βιβλιοθήκης ή στο μπάνιο! 
ανθέμιοflowers τριαντάφυλλα

  
 
 
Aν αγαπάτε το μπλε ο υάκινθος ή ορτανσία μπορούν να σας δώσουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Προσοχή όμως, μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά το μπλε σαν απόχρωση είναι αρκετά απαιτητική στο περιβάλλον, σε αντίθεση με το λευκό ή τις αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου. 
 
Τέλος, μην βιαστείτε να πετάξετε το μπουκέτο σας όταν τα λουλούδια σας αρχίσουν να μαραίνονται σκεφθείτε νέους συνδυασμούς κόβοντας και τοποθετώντας τα  λουλούδια που παραμένουν φρέσκα  σε ένα ή περισσότερα μικρά βαζάκια ή ποτηράκια.

Σχόλια