Ηλίανθοι, το λουλούδι του καλοκαιριού


Κάθε εποχή έχει το δικό της χαρακτηριστικό λουλούδι αλλά το καλοκαίρι έχει το πιο ξεχωριστό και μοναδικό φυτό, τον Ηλίανθο,  το λουλούδι του ήλιου. Οι ηλίανθοι είναι πανεύκολοι στην περιποίηση και εντυπωσιακοί, ιδανικά ετήσια φυτά για το δικό μας κλίμα.
Οι νάνες ποικιλίες είναι πανέμορφες και διακοσμούν υπέροχα τον κήπο ή το βάζο μας ενώ το ύψος τους δεν ξεπερνά  τα 40 εκατοστά. Από την άλλη, οι βρώσιμες ποικιλίες ξεπερνούν το 1 μέτρο σε ύψος και πρέπει να φυτεύονται αποκλειστικά σε κήπο.
Το χρώμα των λουλουδιών είναι κίτρινο αλλά με τη βοήθεια της επιστήμης, τα χρώμα των διακοσμητικών ηλίανθων κυμαίνεται από απαλό κίτρινο έως καφέ ή κόκκινο. Νέες ποικιλίες έχουν δημιουργηθεί για καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς και οι ηλίανθοι στολίζουν πια κήπους, ανθοδοχεία και ανθοστήλες
Οι Ηλίανθοι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι ιδανικά λουλούδια για βάζο.  Το προσδόκιμο ζωής του ηλίανθου στο βάζο είναι 8 ημέρες.
Οι ηλίανθοι συμβολίζουν τη δύναμη, τη ζεστασιά και τη θρέψη.

Ηλίανθοι στον κήπο σας.
Ηλίανθοι www.anthemionflowers.gr
Είναι φωτοτροπικά φυτά και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην τοποθέτηση τους, ώστε να φωτίζονται επαρκώς από όλες τις πλευρές.  Για να αναπτυχθούν χρειάζονται πλούσιο ηλιακό φως. Ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και καταστρέφονται με τα πρώτα κρύα.
Τι χρειάζεστε
- Σπόρους ηλίανθων
- Έτοιμο πλούσιο χώμα
- Λίπασμα ή κοπριά
- Νερό
- Ηλιακό φως

Φυτέψτε τους σπόρους μόλις περάσει ο κίνδυνος παγετού και η θερμοκρασία ανέβει. Χαρακτηριστικό του ηλίανθου είναι ότι ακολουθεί τον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και στρέφεται πάλι προς την ανατολή το πρωί.
Η κίνηση αυτή που οφείλεται σε κάμψη του βλαστού, σταματά μετά την άνθηση και την γονιμοποίηση των λουλουδιών και τα κεφάλια παραμένουν στραμμένα προς την ανατολή.

Διακόσμηση με Ηλίανθους
Οι Ηλίανθοι είναι δημοφιλές και αγαπημένο καλοκαιρινό λουλούδι που στολίζει με χάρη το βάζο μας στο σπίτι ή το γραφείο.
ηλίανθοι από το anthemionflowers.gr
Μια πολύ καλοκαιρινή ιδέα διακόσμησης είναι οι ηλίανθοι σε διάφανο βάζο μέσα στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει λευκά βότσαλα
Οι ηλίανθοι μπορούν να συμπληρώσουν υπέροχα μία σύνθεση με κοχύλια και κεριά  σε γυάλα.
Οι ηλίανθοι είναι δίπλα σας τις πιο ο σημαντικές στιγμές της ζωής σας στολίζοντας την εκκλησία ή τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης και όχι μόνο.
στολισμός γάμου ανθέμιο με ηλίανθους
Νυφική ανθοδέσμη σε σχήμα δάκρυ, μια υπέροχη και άκρως καλοκαιρινή σύνθεση.
νυφική ανθοδέσμη με ηλίανθους ανθέμιο
Εξίσου εντυπωσιακή νυφική σύνθεση με ηλίανθους, ζέρμπερες και αλστρομέριες.
νυφικό μπουκέτο ανθέμιο ηλιανθοί
Οι ηλίανθοι διακοσμούν υπέροχα και τα τραπέζια του χώρου της γαμήλιας δεξίωσης, τοποθετώντας τα άνθη σε γυάλινο βάζο με κορδέλα οργάντζας.
ανθέμιο ηλίανθοι σε νυφικό τραπέζι
Το καλοκαίρι  είναι εδώ και μαζί του και οι υπέροχοι ηλίανθοι, έτοιμοι να διακοσμήσουν το χώρο μας και να δώσουν μια καλοκαιρινή διάσταση στη διάθεσή μας.

Σχόλια