Λουλούδια για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας!


Κάθε εποχή έχει τα δικά της λουλούδια και ξεχωριστά φυτά. Όμως το καλοκαίρι μπορούμε να απολαύσουμε τα λουλούδια παντού, στο μπαλκόνι, στον κήπο μας, ή στην αυλή.  Οι επιλογές λουλουδιών πολλές και οι επιλογές διακόσμησης ακόμη περισσότερες. Ανάλογα την τοποθεσία που βρίσκεται ο χώρος σας, τον ίδιο τον χώρο, τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε αλλά και τη φαντασία σας μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστές συνθέσεις.
Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος,  η πιο απλή επιλογή είναι ο βασιλικός. Απλός και κυρίαρχος με το καταπληκτικό του άρωμα και χρώμα.
Στέκεται παντού, ακόμη και πάνω στο τραπέζι.
Βασικό λουλούδι κάθε νησιώτικης - και όχι μόνο - αυλής.
 Ο βασιλικός συνδυάζεται συχνά και με τα υπόλοιπα μυρωδικά όπως η λεβάντα, η μέντα ο δυόσμος.
Αν πάλι θέλετε χρώμα στο μπαλκόνι σας, επιλέξτε φυτά με χρωματιστά άνθη όπως το ζουμπούλι.
Μια εξαιρετική επιλογή με υπέροχα αρώματα και τέλεια χρώματα είναι η ορτανσία.
anthemionflowers.gr ορτανσία
Αν οι διαστάσεις του μπαλκονιού σας το επιτραπούν, μια εξαιρετική επιλογή με ιδιαίτερο χρώμα, άρωμα και καρπούς είναι η λεμονιά  
Αν αγαπάτε μία πιο μοντέρνα διακόσμηση τότε επιλέξτε ένα κενό τοίχο και τοποθετήστε τετράγωνες  ή παραλληλόγραμμες γλάστρες σε έντονο χρώμα και τοποθετήστε φυτά της επιλογής σας ενώ μια ελιά μπορεί να συμπληρώσει τη σύνθεσή σας.

Αν πάλι είστε πιο παραδοσιακοί και σας αρέσουν τα vintage στοιχεία, μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποιο παλιό κλουβί τοποθετώντας μια γλάστρα ή άνθη.
Για τους τυχερούς με κήπο ή αυλή, οι επιλογές είναι ακόμη καλύτερες.
Μια πολύ καλοκαιρινή επιλογή είναι οι ηλίανθοι. Απλοί και εντυπωσιακοί με το υπέροχο χρώμα και μέγεθός τους.
anthemionflowers.gr ηλίανθοι
Πολύχρωμες γλαστρούλες με ανθισμένα φυτά μπορείτε να τοποθετήσετε έξω από την πόρτα σας ή πάνω σε παλιές ξύλινες σκάλες, βαμμένες με αντίστοιχα χρώματα.

Μια εξίσου αγαπημένη συνήθεια είναι γλάστρες στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου.
Αν αναζητάτε μια ρομαντική νότα διακόσμησης για τον κήπο σας και έχετε κάποιο παλιό ποδήλατο τότε μια τέλεια ιδέα είναι να το τοποθετήσετε στον κήπο σας και να το στολίσετε με λουλούδια.
Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με την καρότσα μιας παλιάς ξύλινης άμαξας.
Ή με ένα παλιό καροτσάκι μωρού.
 Αν δεν αφήνετε τίποτα να πάει χαμένο, τότε οι ξύλινες παλέτες και τα καφάσια μπορεί να σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο με μυρωδικά ή ότι λουλούδι σας αρέσει.
 Αν ο τοίχος σας φαίνεται πολύ λευκός διακοσμήστε τον με γλάστρες σε έντονες αποχρώσεις.
Ή και διαφορετικά χρώματα.
Πιο ιδιαίτερες λύσεις που δεν θα περάσουν απαρατήρητες είναι η διακόσμηση του φράχτη ή ενός ξύλινου τοίχου με παλιές γαλότσες που θα έχετε μετατρέψει σε γλάστρες με λουλούδια.
Αλλά και η ομπρέλα μπορεί να συνθέσει μια πολύ δημιουργική διακοσμητική επιλογή για τον κήπο σας.
Και θα κλείσουμε με μια πρόταση που θα σας βοηθήσει να απαλλαχτείτε από παλιές συρταριέρες. Κάθε συρτάρι γίνεται και μια γλάστρα που φυτεύετε το αγαπημένο σας φυτό και έτσι διακοσμείτε υπέροχα την αυλή ή τον κήπο σας

Σχόλια