10+1 ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης


Μπορεί το φθινόπωρο για κάποιους να είναι μια εποχή γεμάτη μελαγχολία, αλλά για κάποιους άλλους είναι η αγαπημένη τους εποχή. Είναι η εποχή που ανανεώνονται, κάνουν σχέδια για το μέλλον, ασχολούνται με τη διακόσμηση και ετοιμάζουν αλλαγές στον χώρο τους.
Ένας πολύ εύκολος τρόπος να ανανεώσετε το σπίτι σας και να εντάξετε αρμονικά το φθινόπωρο στη διάθεσή σας είναι τα λουλούδια. Κάποια από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα λουλούδια όπως τα χρυσάνθεμα, οι ντάλιες, η καμέλια, ο ιβίσκος ανθίζουν τους φθινοπωρινούς μήνες και μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα το σπίτι ή το γραφείο σας.
Για να σας βοηθήσουμε αναζητήσαμε τις πιο ωραίες  ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης και σας τις παρουσιάζουμε:
Χρυσάνθεμα ή ζέρμπερες σε πορτοκαλί  και κίτρινες αποχρώσεις σε ξύλινο τελάρο. Προσθέτουμε μια ρομαντική νότα και διάθεση με αναμμένα εκρού κεράκια.
Μια άλλη εκδοχή με χρυσάνθεμα είναι αυτή με τα χρυσάνθεμα σε γυάλινο διάφανο βάζο, στο εσωτερικό του οποίου τοποθετούμε φακές και βελανίδια.
χρυσάνθεμα anthemion
Στην ίδια λογική, διάφανα βάζα σε διάφορα μεγέθη και ύψη με διακόσμηση από βελανίδια και πορτοκαλί χρυσάνθεμα στο πάνω μέρος. Αντί για χρυσάνθεμα μπορείτε να επιλέξετε ντάλιες ή ζέρμπερες σε γήινες αποχρώσεις.
Μια λίγο πιο extreme πρόταση, για αυτούς που τους αρέσει να πειραματίζονται είναι ο συνδυασμός πολύχρωμων πιπεριών με τα χρυσάνθεμα ή άλλα λουλούδια παρόμοιου στυλ. Σε μικρό πιατάκι τοποθετούμε τις πιπεριές ανοιγμένες , τις «γεμίζουμε» με συνθέσεις από χρυσάνθεμα, ορτανσία και φύλλα δέντρων και από πάνω τοποθετούμε το καπάκι της πιπεριάς.
Και ολοκληρώνουμε την αναφορά μας στα χρυσάνθεμα με μια πολύ πιο απλή λύση. Στρογγυλά μπουκέτα από χρυσάνθεμα  στο τραπεζάκι του σαλονιού είτε ελεύθερα είτε σε μπωλ.
Φθινόπωρο δεν σημαίνει απαραίτητα μουντά χρώματα. Δημιουργούμε μια σύνθεση με  χρυσάνθεμα και τριαντάφυλλα σε κίτρινες, πορτοκαλί και μωβ αποχρώσεις και προσθέτουμε φύλλα δέντρων ή βελανίδια.
Μια ιδιαίτερη σύνθεση σε πορτοκαλί  αποχρώσεις δημιουργεί ο συνδυασμός της κλασικής κολοκύθας με χρυσάνθεμα, τριαντάφυλλα και ανοιχτές ή κλειστές τουλίπες.
Μια πρόταση με τις ίδιες αποχρώσεις  αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή!! Σε διάφανο στρογγυλό βάζο τοποθετούμε μικρές κολοκύθες και μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα σε διάφορους τόνους του πορτοκαλί, ντάλιες ή χρυσάνθεμα και μικρές κολοκύθες.
Φθινόπωρο σημαίνει φύλλα δέντρων σε γήινες αποχρώσεις. Εμπνεόμαστε από τα φθινοπωρινά φύλλα και δημιουργούμε:
Σε βαζάκια γεμισμένα με καλαμπόκι ως τη μέση τοποθετούμε κεράκια διακοσμημένα με φθινοπωρινά φύλλα.

Τα φθινοπωρινά φύλλα σε κλαδιά μπορούν να σταθούν και μόνα τους στο χώρο μας και να φέρουν το φθινόπωρο στο σαλόνι μας ή την τραπεζαρία μας
Και κλείνουμε  με μια απλή αλλά πρωτότυπη ιδέα που μπορείτε να υιοθετήσετε κάθε εποχή του χρόνου: πράσινη ορτανσία και πράσινα μήλα σε διάφανο βάζο!! Απλό και πρωτότυπο!!!
Στο anthemionflowers.com θα βρείτε μια υπέροχη ποικιλία φθινοπωρινών συνθέσεων για τον χώρο σας. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει απλά με ένα click και εμείς θα φροντίσουμε για την άμεση παράδοση στο χώρο τον δικό σας ή των αγαπημένων σας.  .

Σχόλια