Ανακαλύπτουμε τον ηλίανθο και την λεβάντα

Οι ηλίανθοι στην διακόσμηση

Το καλοκαίρι έρχεται και μαζί με αυτό οι ηλίανθοι!! Το πιο χαρακτηριστικό και δημοφιλές καλοκαιρινό λουλούδι, το λουλούδι του ήλιου! Συμβολίζει τη δύναμη, τη ζεστασιά και τη θρέψη. Για την ανάπτυξή του απαιτείται ζεστή τοποθεσία και πάρα πολύ νερό. Το άρωμά του είναι υπέροχο και μοιάζει με το άρωμα της βανίλιας.
Είναι φωτοτροπικά φυτά και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην τοποθέτηση τους, ώστε να φωτίζονται επαρκώς από όλες τις πλευρές. Το προσδόκιμο ζωής για τα άνθη του ηλίανθου στο βάζο είναι πάνω από 8 ημέρες. Το ύψος του μίσχου του είναι περίπου 60 εκ. ενώ τα εντυπωσιακά του άνθη δεν είναι εντελώς ίσια, καθώς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ρυθμίζεται αποκλειστικά από τη φύση. Το ίδιο ισχύει και με τις αποχρώσεις ή το μέγεθος του.
ηλίανθοι ανθεμιο
Νέες ποικιλίες και χρώματα έχουν δημιουργηθεί για καθαρά διακοσμητικούς λόγους και οι ηλίανθοι στολίζουν πια κήπους, ανθοδοχεία και ανθοστήλες. Η φιγούρα του ηλίανθου εμφανίζεται συχνά στην τέχνη, την μόδα, την εσωτερική διακόσμηση αλλά και στη γαμήλια διακόσμηση. Oι διακοσμητικές προτάσεις που έχει να παρουσιάσει είναι πολλές και εντυπωσιακές. Στο βάζο μπορεί να σταθεί υπέροχα μόνος του αλλά δημιουργεί και φανταστικούς συνδυασμούς.
Συνδυάζεται με πολλά είδη λουλουδιών και χρώματα, όπως ίριδες και γυψόφυλλο.
 Ή άλλα υλικά, όπως φέτες από λεμόνι στο εσωτερικό του βάζου.

Ή ολόκληρα με λεμόνια.

Μια σπάνια αλλά πολύ ωραία πρόταση διακόσμησης είναι οι στρώσεις από ρύζι, φασόλια, καλαμπόκι και ηλιόσπορους στο εσωτερικό του βάζου.
Ο ηλίανθος είναι το λουλούδι που πρωταγωνιστεί πολύ συχνά στο γαμήλιο στολισμό. Ειδικά για γάμους που πραγματοποιούνται από μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.
ανθέμιο στολισμός με ήλιους
Οι ηλίανθοι όταν συνδυάζονται με τη λεβάντα δημιουργούν μια ιδιαίτερη, καλοκαιρινή και πολύ δροσερή σύνθεση.
Η λεβάντα είναι πασίγνωστη για το υπέροχο άρωμά της και τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αποτελεί ένα πολύτιμο σύμμαχο για τη θωράκιση της υγείας μας μέσα από τις αμέτρητες εφαρμογές της. Παράλληλα, όμως, διακοσμεί υπέροχα το βάζο ή το χώρο μας και αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για όσους την αγαπούν.
Την διακοσμούν σε γλάστρα στο  μπαλκόνι ή στο εσωτερικό του σπιτιού.
Την αγοράζουν σε μπουκέτο για το βάζο τους
Διακοσμούν το καλάθι τους.
Οι λάτρεις της λεβάντας στολίζουν ακόμη και το καπέλο τους με αυτήν!!
Αν λατρεύετε και εσείς τη λεβάντα ή τον ήλιο, στο anthemionflowers έχουμε πολλές προτάσεις διακόσμησης ή δώρων. Ανακαλύψτε τις στο e-shop μας ή καλέστε μας στο 210 5313623.

Σχόλια