Ανεμώνη, ιδιαίτερη όπως και το όνομά της


Την ανεμώνη, έχουμε συνηθίσει να την συναντάμε στην εξοχή. Βρίσκεται στις δασικές εκτάσεις και φυτρώνει σε θαμνώδεις περιοχές ή λιβάδια. Είναι μεσογειακό φυτό και απαντάται αρκετά συχνά στην Ελλάδα.

Το όνομα της ανεμώνης συνδέεται άμεσα με την ιδιαιτερότητά της. Προέρχεται από τη λέξη άνεμος, λόγω της υπόθεσης που έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες ότι τα φυτά αυτά άνθιζαν μόνον όταν φυσούσε άνεμος αλλά και ότι φυτρώνουν μόνα τους στα πιο απρόσμενα σημεία. Η ανεμώνη ανθίζει το χειμώνα και το καλοκαίρι ξεραίνεται.

Υπάρχουν περίπου 150 είδη ανεμώνης. Πολλές από αυτές καλλιεργούνται σε κήπους και πάρκα, ενώ κάποιες ποικιλίες είναι δηλητηριώδεις. Η πιο διάσημη ποικιλία είναι η Anemone coronaria  ή Ανεμώνη η στεφανωματική, η οποία μας χαρίζει μεγάλα σαν παπαρούνες λουλούδια. Θα την βρείτε σε διάφορα χρώματα, όπως λευκό, κόκκινο, μπλε, μωβ, ροζ και φούξια. Η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία ανεμώνης είναι η Anemone blanda, που βγάζει μικρά λουλούδια σε σχήμα μαργαρίτας στις αποχρώσεις του μπλε. Μια επίσης διάσημη ομάδα είναι η ανεμώνη St. Brigid, που παράγει διπλά άνθη. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα ποικιλίες ανεμώνης με μονά ή διπλά άνθη σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα.
Οι ανεμώνες είναι φυτά που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Χρειάζονται γόνιμο χώμα, με καλή αποστράγγιση αλλά και συχνό πότισμα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Η λίπανση θεωρείται απαραίτητη για την καλή παραγωγή ανθών, ενώ η νυχτερινή θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 5-6 βαθμούς με αρκετή υγρασία.
Η ανεμώνη, εκτός από σύμβολο της απλότητας, θεωρείται και σύμβολο του εφήμερου κάλλους που δεν διαρκεί πολύ αλλά και της μοναξιάς.
Στις μέρες μας η ανεμώνη θεωρείται και ένα από δημοφιλή καλλιεργούμενα λουλούδια και μπορεί να επιλεγεί για να διακοσμήσει το βάζο σας, τον κήπο σας ακόμα και τον γαμήλιο στολισμό σας.
Δώστε χρώμα και στυλ στο βάζο σας με λίγες φούξια ανεμώνες. Συνδυάζονται τέλεια λευκό βάζο.
Αν το λευκό είναι το αγαπημένο σας χρώμα, οι λευκές ανεμώνες συνδυάζονται όμορφα με λευκές τουλίπες και διακοσμούν το βάζο σας.
ΑΝΘΈΜΙΟ ΤΟΥΛΙΠΕΣ
Οι ανεμώνες συνδυάζονται αρμονικά με τις παιώνιες ή τις κάλλες και δημιουργούν μια ξεχωριστή πρόταση διακόσμησης.
Αν στο χώρο σας κυριαρχεί το μαύρο, ένα μπουκέτο με λευκές ανεμώνες θα δημιουργήσουν την τέλεια αντίθεση.
Οι λευκές ανεμώνες συνδυάζονται όμορφα με τις πολύχρωμες ντάλιες και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Οι ανεμώνες επιλέγονται πολύ συχνά για τον γαμήλιο στολισμό της εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης. Ένα νυφικό μπουκέτο με ανεμώνες σε κόκκινο αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή.
NIFIKI ANTHODESMI ANTHEMIO
Αν θέλετε και εσείς να διακοσμήσετε τον χώρο σας με ανεμώνες ή απλά να χαρίσετε ένα μπουκέτο με ανεμώνες σε φίλους και γνωστούς, επισκεφτείτε το www.anthemionflowers.com και κάντε τις ηλεκτρονικές σας αγορές ή καλέστε μας στο 210 5313623.

Σχόλια