Σας παρουσιάζουμε τον Νάρκισσο!

Νάρκισσος με το μεθυστικό άρωμα

Ο Νάρκισσος προαναγγέλλει την άνοιξη και γεμίζει φως και θετική διάθεση το σπίτι μας και το βάζο μας.
Η ιστορία του ονόματος του νάρκισσου
Το όνομα Νάρκισσος πηγάζει από την ελληνική μυθολογία.
Ο Νάρκισσος ήταν ένας πολύ όμορφος νέος, ο οποίος αποφάσισε να δει την αντανάκλασή του προσώπου του στα νερά μιας πηγής. Γοητεύτηκε τόσο πολύ από την ομορφιά του πού έμεινε εκεί ακίνητος για μέρες, θαυμάζοντας τον εαυτό του. Στο τέλος, μαράζωσε και πέθανε στις όχθες της πηγής. Στη θέση εκείνη μετά από λίγες μέρες φύτρωσε το ομώνυμο λουλούδι, ο γνωστός μας Νάρκισσος.
Ο νάρκισσος είναι ένα λουλούδι που συναντάμε σε κάθε μας εκδρομή στη φύση, καθώς μεγαλώνει σε λιβάδια, δάση και βραχώδεις περιοχές. Ανθίζει νωρίς την άνοιξη και είναι ένα από τα πιο όμορφα βολβώδη φυτά που μπορούμε να συναντήσουμε.
Οι ποικιλίες του είναι αρκετές, και μπορούμε να τον συναντήσουμε σε διαφορετικά σχήματα και χρώματα, ενώ υπάρχουν και κάποιες ποικιλίες που είναι αρωματικές. Οι περισσότερες ποικιλίες είναι σε κίτρινο και λευκό χρώμα, αλλά υπάρχουν και πορτοκάλι ή κρεμ νάρκισσοι.
Η φύτευση των βολβών συνιστάται να γίνεται τον Οκτώβριο αλλά αν θέλετε ένα μπουκέτο με νάρκισσους μπορείτε να βρείτε κάθε εποχή στο online ανθοπωλείο μας, anthemionflowers. 
Αν θέλετε να φυτέψετε νάρκισσους, σημαντικό είναι να τοποθετήσετε τους βολβούς σε χώμα που δεν θα λασπώνει και σε σημείο που θα υπάρχει πλούσιος, πρωινός ήλιος. Αν και αντέχει τον παγετό και την έλλειψη νερού, καλό είναι να τον ποτίζετε 1 φορά την εβδομάδα.
Όταν τελειώσει η ανθοφορία, μην ξεχνάτε να του προσθέτετε λίπασμα μέχρι να ξεραθούν τα φύλλα του. Έτσι ο βολβός θα μαζέψει τις "δυνάμεις" που χρειάζεται για την επόμενη χρονιά.
Αν διακοσμήσετε τον νάρκισσο σε κλειστό χώρο, τοποθετήστε το φυτό σε ένα δροσερό σημείο.
Ο Νάρκισσος είναι ένα λουλούδι πραγματικό ελατήριο, το οποίο συμβολίζει την νέα αρχή.
ανθέμιο λουλούδια
Ο νάρκισσος χαρίζει έναν άλλο αέρα στον χώρο σας και υπάρχουν ωραίες διακοσμητικές προτάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε.
Μικρά μπουκέτα σε διάφορα βάζα πάνω στο τραπέζι σας. Χρώμα και σύγχρονη αισθητική με άποψη.
Βολβοί με νάρκισσους σε μια ιδιαίτερη γλάστρα, σε σχήμα τσάντας πάνω στο τραπέζι σας.
μπουκέτα λευκά ανθέμιο
Μικρά μπουκετάκια με νάρκισσους σε κίτρινο και λευκό μέσα σε μεταλλικό δοχείο – γλάστρα ή βάζο.
Νάρκισσοι κίτρινοι μέσα σε λευκές γλάστρες κρεμασμένοι σε διάφορα σημεία του τοίχου. Ένα ωραίο σκηνικό που ολοκληρώνει ο μαυρόασπρος τοίχος και η κόκκινη πινελιά της γλάστρας.
λουλούδια κίτρινα
Αν και εσείς αγαπάτε τον νάρκισσο στο anthemionflowers θα βρείτε όμορφα μπουκέτα ή γλάστρες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να ανανεώσετε τη διάθεσή σας. Χαρίστε χαμόγελα στους φίλους σας και στείλτε τους ένα μπουκέτο με νάρκισσους και άλλα λουλούδια. Αποστολή λουλουδιών από το Ανθέμιο σε Ελλάδα ή εξωτερικό.

Σχόλια