Φρέζια, το λουλούδι της τάξης και της αθωότητας


Η φρέζια μαγεύει με την κομψότητα και μοναδικότητά της. Με χαρούμενα πέταλα που πάντα δείχνουν τέλεια και με ξεχωριστό στυλ, η φρέζια είναι ένα λουλούδι που μπορεί να διακοσμήσει τον χώρο σας και ανανεώσει εύκολα τη διάθεσή σας.
Διαθέσιμη σε πολλά χρώματα, σχήματα και μεγέθη. Τα άνθη της φρέζιας έχουν σχήμα καμπάνας ενώ το άρωμά της είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα. Κάποιοι την ονομάζουν και χτένα λόγου του τρόπου που παρατάσσονται τα λουλούδια της και φαίνονται τόσο τακτοποιημένα.
Η φρέζια μπορεί να έχει μονά ή διπλά άνθη και είναι διαθέσιμη σε πολλά χρώματα, όπως άσπρο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μπλε, ροζ και μωβ. Μπορείτε να την βρείτε και σε διχρωμία αλλά και σε πολυχρωμία. Πολλές ποικιλίες έχουν ένα όμορφο γλυκό άρωμα που την καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό λουλούδι. Η λευκή ποικιλία είναι και η πιο αρωματική.
Προέλευση της φρέζιας
Η φρέζια «ανακαλύφθηκε» στη Νότια Αφρική, όπου ονομαζόταν «Πράσινος κρίνος της κοιλάδας». Η σημερινή της ονομασία, «Freesia», της δόθηκε γύρω στο 1830 και προέρχεται από το Γερμανό γιατρό Friedrich Heinrich Theodor Freese.
Απλές συμβουλές φροντίδας για να διατηρήσετε ακόμη περισσότερο ένα μπουκέτο με φρέζιες στο βάζο σας.
• Επιλέξτε ένα καθαρό βάζο και γεμίστε το με νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.
• Κόψτε τους μίσχους διαγώνια με ένα κοφτερό μαχαίρι ή καθαρό κλαδευτήρι.
• Μην τοποθετείτε τις φρέζιες σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως ή κοντά σε κεντρική θέρμανση.
• Συμπληρώνεται τακτικά το βάζο με νερό της βρύσης.
• Μην τοποθετείτε τις φρέζιες κοντά σε φρούτα, καθώς αυτά εκπέμπουν αέριο αιθυλένιο που μαραίνει τα λουλούδια.
Συμβολισμός της φρέζιας
Η φρέζια συμβολίζει την αγάπη άνευ όρων.  Αν η 7η επέτειο γάμου σας πλησιάζει, η  φρέζια είναι το λουλούδι που πρέπει να χαρίσετε, σύμφωνα με την παράδοση. Στη γλώσσα των λουλουδιών, η φρέζια συμβολίζει την αθωότητα και τη φιλία ενώ υπενθυμίζει  την καθαρή και γνήσια αγάπη
Έμπνευση με διακόσμηση
Με τις  φρέζιες μπορείτε να δημιουργήσετε ιδιαίτερες συνθέσεις!
Λευκές φρέζιες με λευκές νεραγκούλες συνθέτουν ένα minimal μπουκέτο που διακοσμεί διακριτικά και όμορφα τον χώρο σας.
Αν θέλετε πιο πολύ χρώμα, φρέζιες σε διάφορα χρώματα μαζί με νάρκισσους και άλλα λουλούδια, συνθέτουν ένα χαρούμενο μπουκέτο για το βάζο σας.
Η φρέζια είναι ένα κομψό λουλούδι που μπορεί να συνδυαστεί με αντικείμενα design ξεχωριστά και να συνθέσει τελείες διακοσμητικές προτάσεις για το σπίτι, το γραφείο ή το ιατρείο σας.
Και για νυφικό μπουκέτο η φρέζια είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ιδανικά σε λευκό χρώμα για ένα ρομαντικό vintage αποτέλεσμα με άρωμα.
στολισμός γάμου ανθέμιο

Αν αγαπάτε τις φρέζιες στο www.anthemionflowers.gr θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας ή για διακοσμήσετε τον χώρο σας. Σας περιμένουμε!

Σχόλια