Χρώμα και άρωμα με τα λουλούδια του καλοκαιριού.


Μπορεί η άνοιξη να θεωρείται η εποχή που τα λουλούδια ανθίζουν, αλλά και το καλοκαίρι πολλά είναι τα λουλούδια που ευδοκιμούν, φωτίζοντας τη ζωή μας και στολίζοντας τον χώρο μας. Κλασικά και αγαπημένα λουλούδια όπως τα ηλιοτρόπια, οι ιβίσκοι, οι κατιφέδες αλλά και οι γλαδιόλες, η ορτανσία, οι παιώνιες και άλλα.
Ας τα θαυμάσουμε ένα ένα.
Ηλίανθος - το κλασικό λουλούδι του καλοκαιριού. Ονομάζεται Helianthus annuus από την ελληνική λέξη "Helios", που σημαίνει ήλιος. Αγαπούν τον ήλιο και για αυτό καλό είναι να τους φυτέψετε σε ένα ηλιόλουστο σημείο.  Ο Ηλίανθος φυτεύεται πολύ εύκολα ακόμη και από ένα παιδί. Διακοσμεί τον χώρο σας με χάρη, ενώ λόγω του μεγέθους του ακόμη και ένας ηλίανθος στο βάζο σας αρκεί για να σας ανανεώσει.
ανθέμιο ηλίανθος
Ντάλια, δημοφιλές λουλούδι, κυρίως για τα πέταλά του που κυμαίνονται σε διάφορα επίπεδα. Σαν φυτό είναι μονοετές και η περίοδος ανθοφορίας τους διαρκεί από το την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και τα πρώτα κρύα. Είναι διαθέσιμες σε πολλά χρώματα με τα επικρατέστερα να είναι το πορτοκαλί, το μωβ, το κίτρινο, το κόκκινο, το ροζ.      
Γλαδιόλες – το λουλούδι που θυμίζει ξίφος-γνωστές για το γλυκό άρωμά τους και το επιβλητικό μέγεθός τους. Είναι εύκολες στην φροντίδα αλλά χρειάζονται τακτικό πότισμα. Να θυμάστε ότι ευδοκιμούν κάτω από πλήρη ήλιο. Διακοσμήστε τον χώρο σας μας γλαδιόλες σε φωτεινά χρώματα και εκπλήξτε τους επισκέπτες σας.
Ιδιαίτερο λουλούδι του καλοκαιριού, το δελφίνιουμ, το οποίο συναντάμε συνήθως σε μπλε χρωματισμούς και πιο σπάνια σε λευκό. Στολίστε το βάζο σας με δελφίνιουμ, αυτά τα ψιλόλιγνα λουλούδια, και αλλάξτε την όψη του χώρου σας. Αν προσθέσετε στο νερό του βάζου σας λίγη ζάχαρη η ανθοδέσμη σας θα κρατήσει ακόμη περισσότερο.
Λεβάντα, ένα μυρωδάτο βότανο που προσελκύει μέλισσες, πεταλούδες και την αγάπη σας.  Με μωβ άνθη και ανοιχτό γκρι-πράσινο φύλλωμα δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση στον κήπο ή το βάζο σας. Η λεβάντα χρειάζεται ήλιο για να αναπτυχθεί και  γοητεύει με το άρωμά της.
Αστέρ, το όνομα της προέρχεται από τη λατινική λέξη "αστέρι". Μπορεί να μοιάζουν με αγριολούλουδα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδανικά λουλούδια για το σπίτι και τον κήπο σας.  Ανθίζουν προς το τέλος του καλοκαιριού γιατί προτιμούν την δροσιά και την υγρασία.
Οι ορτανσίες είναι ένα από τα πιο γλυκά και ανθεκτικά φυτά που αναπτύσσονται το καλοκαίρι. Αν και κλασικό καλοκαιρινό λουλούδι δεν αγαπά τον πλήρη ήλιο και προτιμά μέρη δροσερά και σκιερά. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως η οξύτητα του εδάφους επηρεάζει το χρώμα της ορτανσίας. Ανάλογα την οξύτητα, το χρώμα των λουλουδιών της κυμαίνεται σε μπλε, ροζ και λευκές αποχρώσεις. Η ορτανσία μόνη της ή με άλλα λουλούδια δημιουργεί εκπληκτική επιλογή για να διακοσμήσετε κάθε γωνία του σπιτιού σας.
ανθέμιο ορτανσια
 
Και κλείνουμε με το απόλυτο λουλούδι του καλοκαιριού, την παιώνια, ένα πολύ ρομαντικό λουλούδι που επιλέγεται πολύ συχνά για τον στολισμό σε γάμους. Διαθέσιμη σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως το απαλό ροζ, το διαχρονικό λευκό αλλά και το εκθαμβωτικό ροδί ή το εντυπωσιακό κόκκινο.

παιώνια ανθέμιο
Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου, αρέσει σε όλους μας ακόμη και στα λουλούδια. Στο on line ανθοπωλείο μας θα βρείτε όλα του λουλούδια του καλοκαιριού σε υπέροχες συνθέσεις και δροσερές καλοκαιρινές προτάσεις. Σας περιμένουμε να τα γνωρίσετε.

Σχόλια