Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

O ηλίανθος, το λουλούδι του καλοκαιριού και του ήλιου!


Το λουλούδι του ήλιου κατάγεται από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική αλλά το όνομά του, Helianthus, προέρχεται από τον συνδυασμό των ελληνικών λέξεων «Helios» (ήλιος) και «Ανθός» (λουλούδι). Ο ηλίανθος συμβολίζει τον ήλιο και την αγάπη και είναι το απόλυτο λουλούδι του καλοκαιριού.

Όλοι αναγνωρίζουμε τον ηλίανθο στο κλασικό κίτρινο χρώμα αλλά είναι επίσης διαθέσιμος και σε πορτοκαλί, σε καφέ, σε σκούρο κόκκινο αλλά και στις αποχρώσεις της κρέμας γάλακτος. Πολλά είναι και τα διαθέσιμα μεγέθη του ηλίανθου. Υπάρχουν ηλιοτρόπια με μεγάλα άνθη ή ηλιοτρόπια με μικρά άνθη. Ακόμη και ο σχηματισμός των πετάλων τους ποικίλει, ηλίανθοι με μια ενιαία γραμμή πετάλων ή ηλίανθοι με πολλαπλούς δακτύλους πετάλων.
Οι ηλίανθοι διακοσμούν με χάρη τον κήπο σας αλλά είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί και στο βάζο σας. Αν θέλετε να φροντίσετε τους ηλίανθους με τον καλύτερο δυνατόν  τρόπο και να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια ζωής στο βάζο σας, τα βήματα  φροντίδας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά:
• Επιλέξτε ένα καθαρό βάζο και γεμίστε το με νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.
• Κόψτε τους μίσχους διαγώνια, από 3 έως 5 cm με ένα κοφτερό μαχαίρι ή καθαρό κλαδευτήρι.
• Τα ηλιοτρόπια χρειάζονται πολύ νερό. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τακτικά το νερό στο  βάζο τους.
• Μην τοποθετείτε τους ηλίανθους σε άμεση επαφή με το ηλιακό φώς
• Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φύλλα που να κρέμονται στο νερό.
Τοποθετείτε τα ηλιοτρόπια μακριά από τα φρούτα. Τα φρούτα εκπέμπουν το αέριο αιθυλένιο που προκαλεί γρήγορη γήρανση στα λουλούδια.
ηλιανθοι ανθεμιο
Με τους ηλίανθους μπορείτε να δημιουργείτε λαμπερά μπουκέτα και εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών.
Πρωτοτυπήστε με τον συνδυασμό  από κάλες, λεβάντα και ηλίανθους. Ένα ιδιαίτερο μπουκέτο που με υπερηφάνεια μπορείτε να χαρίσετε στους αγαπημένους σας.

Τοποθετήστε σε γλαστρούλες μονά λουλούδια από ηλίανθους σε διάφορες ποικιλίες και δημιουργήστε μια καλοκαιρινή και γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο σας.
Συνδυάστε το ηλιοτρόπιο με μωβ λουλούδια, όπως οι ντάλιες και δώστε χρώμα στο σαλόνι σας!
Δημιουργήστε ρομαντικές συνθέσεις, συνδυάζοντας κίτρινα ηλιοτρόπια με τριαντάφυλλα σε παλ αποχρώσεις.
Υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας με ένα στεφάνι σε κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις με ηλίανθους και άλλα λουλούδια.
Επιλέγουμε ηλίανθους σε μεγάλο μέγεθος και δημιουργούμε μια ξεχωριστή κατασκευή σε ένα τετράγωνο βάζο.
Ανακαλύψτε στο on line ανθοπωλείο μας, www.anthemionflowers.gr, όμορφα μπουκέτα και  συνθέσεις με ηλίανθους και άλλα λουλούδια του καλοκαιριού.   Παραγγείλτε τα για να διακοσμήσετε τον χωρο σας ή για να τα χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αποστολή λουλουδιών σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο με το www.anthemionflowers.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου