Ταξιδεύουμε με τα πουλιά του παραδείσου


Το πουλί του παραδείσου ή διαφορετικά στερλίτσια είναι ένα από πιο τα ασυνήθιστα και εξωτικά λουλούδια του κόσμου. Επιβλητικά και πολύχρωμα, οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους, καθώς θυμίζουν χρωματιστό πουλί που πετάει.

Το άνθος του αποτελείται από 3 έντονα πορτοκαλί πέταλα και 3 μοβ-μπλε πέταλα, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από ένα σχηματισμό που θυμίζει μυτερό ράμφος πουλιού. Θα την συναντήσετε σε πέντε είδη, ενώ τα πιο γνωστά είδη στερλίτσιας είναι η Strelitzia reginea και η Strelitzia Nicolai.  Στην Ελλάδα πιο συχνά συναντάμε την Strelitzia reginea.
Οι στερλίτσιες προέρχονται  από τη Νότια Αφρική και ανθίζουν από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο, ενώ ευδοκιμούν σε περιοχές με ηλιόλουστο και ζεστό κλίμα. Το πουλί του παραδείσου μπορεί να εγκλιματιστεί πολύ εύκολα στο μεσογειακό κλίμα της χώρας μας και έτσι μπορούμε να το χαρούμε όχι μόνο στο βάζο μας αλλά και στον κήπο μας.

ανθεμιο λουλουδια
Σαν λουλούδια, τα πουλιά  του παραδείσου, συμβολίζουν την μεγαλοπρέπεια λόγω της εξωτικής του εμφάνισης και το ασυνήθιστο, αλλά και τη χαρά, την επιτυχία και την αισιοδοξία. Η στερλίτσια συνδέεται επίσης και με την πίστη και για αυτό είναι καλό να την χαρίζετε στην επέτειο του γάμου σας. Η παράδοση θέλει το πουλί του παραδείσου να είναι το λουλούδι που θα χαρίσετε στην 9η επέτειό σας.
 Τα πουλιά του παραδείσου στο βάζο σας
Η στερλίτσια  μπορεί να διατηρηθεί στο βάζο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί να λάβει την σωστή φροντίδα. Θα πρέπει να ανανεώνετε συχνά το νερό του βάζου σας, να την προστατεύετε από το άμεσο ηλιακό φως και να κόβετε λοξά το κοτσάνι της, κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα. Ακολουθώντας αυτές τις 3 απλές συμβουλές η στερλίτσια θα παραμείνει φρέσκια και εντυπωσιακή στο βάζο σας για περισσότερο από ένα μήνα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάθε λουλούδι ανθίζει δύο φορές, γεγονός που σημαίνει ότι μόλις μαραθεί το πρώτο λουλούδι το αφαιρούμε με το χέρι, ώστε στη συνέχεια να ανθίσει και το δεύτερο λουλούδι.
Τα πουλιά του παραδείσου μας δίνουν πολύ ωραίες ιδέες διακόσμησης και ανανεώνουν τον χώρο μας και τη διάθεσή μας με την παρουσία τους. Μπορούμε να τα στολίσουμε μόνα τους ή να τα συνδυάσουμε με άλλα άνθη, όπως τα ανθούρια.
Αν σας αρέσουν οι ιδιαίτερες συνθέσεις, τολμήστε να τα συνδυάσετε με πορτοκαλί κάλλες. Το αποτέλεσμα θα σας αρέσει πολύ!
κάλλες ανθέμιο
Αλλά και με τα λίλιουμ οριεντάλ και τα μπαμπού συνδυάζονται με επιτυχία τα πουλιά του παραδείσου.

Πολλές νύφουλες, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες επιλέγουν τα πουλιά του παραδείσου για την νυφική τους ανθοδέσμη. Η επιλογή τους πραγματικά εντυπωσιάζει.
Όποια και αν είναι η περίσταση στην οποία θα επιλέξετε τις στερλίτσιες, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν με το σχήμα, το μέγεθος και τα έντονα χρώματά τους. Στο online ανθοπωλείο μας θα βρείτε πολλές προτάσεις με το πουλί του παραδείσου για να το στείλετε σε όσους αγαπάτε. Αναλαμβάνουμε την αποστολή λουλουδιών σε όλον τον κόσμο. Καλέστε μας στο 210 5313623.

Σχόλια