ΑΝΘΟΥΡΙΑ, ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ!

Τροπικά ανθούρια του έρωτα

Τα ανθούρια, γνωστά ως και «φυτά του έρωτα», είναι τροπικά άνθη που προέρχονται από την εξωτική Χαβάη.

Μπορεί να δείχνουν ευαίσθητα αλλά σαν φυτά στην γλάστρα είναι πολύ ανθεκτικά. Πρόκειται για ένα φυτό εσωτερικού χώρου με πάνω από 500 είδη και ποικιλίες. Το ανθούριο μας χαρίζει πολύ εντυπωσιακά άνθη, σε σχήμα της καρδιάς. Για αυτό έχει ονομαστεί και λουλούδι του έρωτα. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε διάφορους χρωματισμούς, όπως κόκκινο, ροζ, λευκό, πορτοκαλί, μωβ, πράσινο ακόμα και δίχρωμο. Τα μεγάλα γυαλιστερά του φύλλα και τα επιβλητικά του άνθη του συνθέτουν ένα φυτό που δεν θα περάσει απαρατήρητο, σε όποιο σημείο του σπιτιού σας και αν το τοποθετήσετε.
Το ανθούριο ανθίζει συνήθως άνοιξη ή καλοκαίρι αλλά αν οι συνθήκες το επιτρέπουν μπορεί να ανθοφορεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα άνθη του έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ κάποιες ποικιλίες έχουν ένα διακριτικό και πολύ φίνο άρωμα.
Το ανθούριο είναι ένα πολύ ωραίο φυτό που μπορεί να στολίσει όμορφα τον χώρο σας και να αναδείξει το γούστο και τις επιλογές σας. Για να το απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο θα πρέπει να το προστατεύετε από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από τις έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας. Τα ανθούρια αγαπάνε το φως και το νερό αλλά με μέτρο. Δεν θέλουν πολύ νερό γιατί μπορεί να σαπίσουν αλλά ούτε και λίγο γιατί αν διψάσουν καθυστερεί η ανάπτυξή τους. Θα πρέπει να τα ποτίζετε  όταν το χώμα στην επιφάνεια της γλάστρας έχει στεγνώσει. Τότε καλό είναι ρίχνετε πολύ νερό, μέχρι να γεμίσει το πιατάκι της γλάστρας.
Φυσικά τα ανθούρια αποτελούν μια κομψή επιλογή και για τη δημιουργία φρέσκων συνθέσεων και μπουκέτων για να διακοσμήσετε το σπίτι, το γραφείο ή τον χώρο εργασίας σας. Η πιο απλή εκδοχή είναι να τα τοποθετήσετε μόνα τους σε ένα βάζο.
Μπορείτε να επιλέξετε ένα μονόχρωμο μπουκέτο ή ένα μπουκέτο με συνδυασμό χρωμάτων, ώστε να δημιουργήσετε πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών.
Τα ανθούρια συνδυάζονται όμορφα και αρμονικά και με άλλα είδη λουλουδιών και δημιουργούν εντυπωσιακές συνθέσεις. Συνδυάστε ανθούρια με στερλίτσιες σε ένα κασπώ και εκπλήξτε με τις συνθέσεις σας.
Αλλά και με τις τουλίπες συνδυάζονται εξαιρετικά.
Τα ανθούρια πολύ συχνά, ειδικά τους φθινοπωρινούς μήνες, επιλέγονται και σαν βασικά ή συμπληρωματικά λουλούδια για την νυφική ανθοδέσμη.
Aλλά και  για τον στολισμό γάμου της εκκλησίας είναι μια ωραία επιλογή. Στολίστε με ανθούρια τις νυφικές λαμπάδες ή το νυφικό αυτοκίνητο.  
ανθεμιο στολισμός γαμήλιας λαμπάδας
Αν αρέσουν και σε εσάς τα ανθούρια στο on line ανθοπωλείο μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια και φυτά για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας ή για να διακοσμήσετε τον χώρο σας.

Σχόλια