Και όμως υπάρχει! Money tree. Το φυτό που φέρνει τύχη και χρήματα.

Money tree φέρνει τύχη και χρήματα

Oι παλιοί το λέγανε παχίρα, σήμερα είναι γνωστό και ως money tree και είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου, που συναντάμε πολύ σε εργασιακούς χώρους καθώς λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη και πολλά χρήματα γι' αυτό και το όνομα money tree. Ας το ανακαλύψουμε λοιπόν!
Προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, το Μεξικό ή και τη Βραζιλία.
Το ύψος του κυμαίνεται από μέγεθος φυτού μπονσάϊ έως και τα 2 μέτρα.
Ξεχωρίζει για δύο βασικά του χαρακτηριστικά του. Το πρώτο και πιο διαδεδομένο είναι η εκκεντρική και ιδιάζουσα εμφάνισή του και το δεύτερο και πιο πρακτικό είναι η εύκολη προσαρμοστικότητά του σε όλα τα εδάφη και τα κλίματα.
Η παχίρα, ανήκει στην κατηγορία δενδροειδών φυτών και έχει ξυλώδη κορμό και εντυπωσιακά, μακρόστενα, φοινικοειδή φύλλα, μαλακής υφής  και γυαλιστερής όψης. Πολλοί λένε ότι τα  φύλλα της μοιάζουν με ανθρώπινο χέρι με 5 δάχτυλα.
Την ταχύτατη ανάπτυξή της, την οφείλει στον εύκαμπτο κορμό της. Η πιο συνηθισμένη της εμφάνιση είναι με δύο, τρία ή και περισσότερα φυτά να περιπλέκονται μεταξύ τους και να δημιουργούν έναν κορμό σε σχήμα πλεξούδας.
Η παχίρα είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά στη θεωρία του Feng-shui. Πρωταγωνιστεί στην θεωρία ως φυτό εξ ισορροπιστής, και εξασφαλίζει την αρμονία και την απόλυτη ισορροπία των 5 στοιχείων της θεωρίας. Κάθε κλαδί της έχει πέντε μακριά γεμάτα νευρώσεις φύλλα που συμβολίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία της θεωρίας, δηλαδή το νερό, τη φωτιά, το  μέταλλο, το ξύλο και τη γη, αλλά και την εύρυθμη μεταξύ τους συνεργασία και λειτουργία.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, σύμφωνα πάντα με την θεωρία του feng shui, που η παχίρα έχει θεωρηθεί ότι διασφαλίζει οικονομική ευρωστία και πνευματική ισορροπία στον χώρο, στον οποίο ζει και αναπτύσσεται.
Ακόμη και η λογική του «πλεξίματος» των κορμών συνδέεται με το  φενγκ-σούι. Τα φύλλα θα φέρουν τα χρήματα και οι πλεγμένοι κορμοί θα τα «παγιδεύσουν» στον χώρο σας. Η ίδια θεωρία προτείνει η κορδέλα που θα δέσει τους κορμούς μεταξύ τους να είναι κόκκινη, χρυσή ή ασημένια.
Money tree, λοιπόν, το φυτό που θα φέρει καλή τύχη και χρήματα στο σπιτικό σας ή στην επιχείρησή σας. Για αυτό και αποτελεί το ιδανικό φυτό- δώρο για εγκαίνια καταστημάτων και νεοσύστατων εταιριών, επαγγελματικά δώρα ή ακόμη και για νεόνυμφα ζευγάρια που τώρα ανοίγουν το σπιτικό τους.  Και φυσικά αποτελεί  μία εντυπωσιακή διακοσμητική προσθήκη σε κάθε χώρο.
Φροντίδα του money tree
Φροντίστε την παχίρα, όπως θα φροντίζατε κάθε φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε χώρο και μεταφύτευση, ενώ είναι ικανή να επιβιώσει ακόμα και σε συνθήκες ξηρασίας ή έλλειψης κατάλληλου φωτισμού. Χρειάζεται άφθονο φως αλλά θα πρέπει να αποφύγετε την άμεση έκθεσή της στο απευθείας ηλιακό φως, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Αυξήστε την υγρασία της ψεκάζοντας με νερό μία φορά την εβδομάδα ή τοποθετήστε τη γλάστρα πάνω σε ένα δίσκο με υγρό χαλίκι.
Δε χρειάζεται πολύ συχνό πότισμα αλλά ούτε και να μένει απότιστη για πολύ καιρό. Τους χειμερινούς μήνες ποτίζετε την παχίρα περίπου κάθε δέκα μέρες και τους καλοκαιρινούς μήνες μία φορά την εβδομάδα. Το χώμα της θα πρέπει να έχει μερική υγρασία αλλά προσέξτε, η υπερβολική υγρασία θα σαπίσει τις ρίζες του φυτού σας.
Μην αφήνετε τη γλάστρα να πατάει σε νερό αλλά να αδειάζετε πάντα το νερό από το πιατάκι.
Σαν τυχερό φυτό που είναι, δεν νοσεί σχεδόν ποτέ. Οι δύο σημαντικότεροι εχθροί της παχίρας είναι το υπερβολικό πότισμα που προκαλεί σάπισμα του κορμού της, και η απότομη και διαρκής έκθεση της σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 10 βαθμών. Άμεση συνέπεια των δύο παραπάνω είναι το κιτρίνισμα των φύλλων της. Για να αντιμετωπίσετε το κιτρίνισμα των φύλων θα πρέπει να τοποθετήσετε το φυτό σας σε μέρος ζεστό και ξηρό για 3 μήνες και παράλληλα να καταφύγετε στην χρήση ειδικών λιπασμάτων για φυτά εσωτερικού χώρου που θα βρείτε σε ανθοπωλεία ή στον γεωπόνο σας. Το λίπασμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
anthemion φυτά
Αποκτήστε και εσείς, στο σπίτι ή στο γραφείο, μία παχίρα ή ένα Money tree όπως αποκαλείται από πολλούς. Θα σας χαρίσει τροπική ομορφιά, θα ανανεώσει την διακόσμηση του χώρου σας και αν η θεωρία Feng-shui ισχύει, τότε μπορεί να σας φέρει τύχη και χρήματα. Αγοράστε την Online από το ανθοπωλείο μας για να την αποστείλετε σε φίλους, συνεργάτες, συγγενείς.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας. Έχω μια παχιρα την οποία μάλλον πότιζα υπερβολικά κι άρχισε να χαλάει. Δύο από τους τέσσερις κορμούς σα να έχουν μαλακώσει λίγο και δύο κλαδιά που είχε, μαύρισαν και είναι έτοιμα να πέσουν.
    Προηγήθηκε κιτρίνισμα κάποιων φύλλων τα οποία είχαν γίνει λεπτά σαν τσιγαροχαρτο. Έχει ένα μήνα που την μεταφύτευσα. Την έχω λίγο καιρό.
    Μπορώ να την σώσω με κάποιο τρόπο ή θα με αποχαιρετήσει σύντομα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου